Ultimele subiecte
» Decoupage - Artadar
Ieri la 22:44 Scris de Artadar

» Diverse - Irene's bijoux
22/10/2017, 15:47 Scris de Irene

» Diverse - Catrinel
20/10/2017, 07:54 Scris de dorulet

» Crosetate - Catrinel
15/10/2017, 10:50 Scris de Nusa

» Diverse 2 - Anc@
15/10/2017, 10:49 Scris de Nusa

» Crosetate ... tricotate - Nusa
13/10/2017, 21:59 Scris de indrani

» Reciclate/reciclari - Anc@
12/10/2017, 10:00 Scris de Nusa

» Crosetate - Irene's Bijoux
23/9/2017, 15:19 Scris de Irene

» Decoupage - Georgika_a92
16/9/2017, 19:12 Scris de Irene

» Diverse - Alexuta
5/9/2017, 08:06 Scris de Nusa

SPONSORUL NOSTRU
 photo 3acebd41-fdec-4cd0-8107-8ac1e218850c_zps33bd6c37.jpg

.............. photo GampGlogo-new_zpsc7135007.png  photo right-logo_zps1cca4257.jpg

DEX:
Octombrie 2017
LunMarMierJoiVinSamDum
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     

Calendar Calendar

forum gratuit
forum gratuit

Tomnarella handmade

retete muraturi din Bucovina

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos

retete muraturi din Bucovina

Mesaj  Vizitator la data de 29/11/2013, 11:25

cum stau in Timisoara de cativa ani si aici TOATE muraturile contin otet...m-am decis acum 2 ani sa imi pun singura muraturile, asa ca la mama mea acasa, doar cu apa si sare.
Au iesit minunate de fiecare data. Le impartasesc cu drag cu voi..

MURATURI FARA OTET

regula principala este ca se amesteca apa cu sare in proportie de 1 litru apa cu o lingura de sare (eventual cu varf)
se amesteca baitul fara sa se fiarba, pana se topeste sarea (eventual cu apa calduta)
se mai pune:
hrean 1-2 buc - cu cat mai mult cu atat mai bun
usturoi la fel
si se toarna peste legumele asezate in borcane mari (legumele pot fi lubenita, conopida, telina, castraveti, morcov, struguri, varza, sfecla rosie)
se adauga foi de dafin, piper, marar uscat si crengute de visin sau cires
dupa ce se toarna baitul peste muraturi se pun 2-3 liguri de otet la suprafata
si se lasa in beci Smile

si doua retete cu otet:

GOGOSARI IN SOS TOMAT CU OTET

5 kg gogosari
800 gr otet
800 gr ulei
800 gr bulion
400 gr zahar
400 gr apa
foi de dafin si piper
se taie gogosarii felii in 4-8 buc
separat se fierbe baitul 30 de min
gogosarii taiati se oparesc timp de 1 min in bait, pe rand
gogosarii opariti se scot din bait si se aseaza in borcane mici 400-800 gr, ocupand 70-90% din borcan
se toarna baitul cald  peste gogosari cat sa ii depaseasca
si se rotesc capacele
si se duc in beci

GOGOSARI UMPLUTI IN OTET

10 kg gogosari
4 conopide mari
3 kg vinete
struguri sau masline
frunze telina, hrean
2.5 litri apa, 1 litru otet,
1/4 zahar
1/4 ulei
sare cate o lingura plina la i kg de lichid
foi de dafin si piper boabe

baitul se fierbe cu toate ingredientele
gogosarii se scobesc de tulpina si samburi si se umplu cu vinete feliate si putin prajite in ulei, cu 3 struguri sau masline si cu conopida.
dupa ce se aseaza gogosarii umpluti in borcane se toarna baitul putin caldut si se etanseaza cu punga sau capac
apoi se dau la rece
Eu am facut anul trecut varianta cu gogosari umpluti doar cu conopida si au iesit foarte buni

POFTA BUNA

PS: Poate revin cu poze din beci Smile

Vizitator
Vizitator


Sus In jos

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum