Ultimele subiecte
» Decoupage II - Nusa
Ieri la 09:56 Scris de Nusa

» Diverse - Catrinel
11/12/2017, 07:45 Scris de dorulet

» Diverse - Dorulet
9/12/2017, 10:10 Scris de Carmen

» Bijuterii - Indrani
9/12/2017, 10:09 Scris de Carmen

» Diverse - Bilexa
9/12/2017, 10:08 Scris de Carmen

» Diverse - Alexuta
4/12/2017, 10:05 Scris de anc@

» Fetru/Felt 2 - Roxi_J
13/11/2017, 22:27 Scris de elesta

» Bijuterii din cupru - Roxi _J
13/11/2017, 15:32 Scris de Roxi_J

» Crosetate ... tricotate - Nusa
11/11/2017, 09:37 Scris de Catrinel

» Scrapbooking - grafica digitala - Elesta
7/11/2017, 23:01 Scris de elesta

SPONSORUL NOSTRU
 photo 3acebd41-fdec-4cd0-8107-8ac1e218850c_zps33bd6c37.jpg

.............. photo GampGlogo-new_zpsc7135007.png  photo right-logo_zps1cca4257.jpg

DEX:
Decembrie 2017
LunMarMierJoiVinSamDum
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Calendar Calendar

forum gratuit
forum gratuit

Tomnarella handmade

Ketchup de casa

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos

Ketchup de casa

Mesaj  ancuta_25 la data de 21/8/2013, 10:27

2 l suc de rosii, 200 ml otet, 2 linguri pline cu mustar, 100-200g zahar, 1 lingurita rasa piper macinat, 1/2 lingurita ienibahar, 1 lingurita rasa nucsoara, o lingura de sare, 2 lingurite boia de ardei dulce.
SE amesteca mustarul cu otetul, zaharul, sarea, condimentele. SE adauaga peste bulion si se fierb 15 min ( asa scrie, dar eu o sa fierb 30-40 min), se pune in borcane uscate si fierbinti. SE capseaza si se pun la caldura sub patura 24 ore.
avatar
ancuta_25
art creator 2
art creator 2

Mesaje : 589
Data de inscriere : 22/02/2013

http://ww.pasiunicrosetate.blogspot.com

Sus In jos

Re: Ketchup de casa

Mesaj  tiktakro la data de 21/8/2013, 12:30

Nu se mai sterilizeaza deloc a doua zi ?
Eu sunt de parere ca daca cresti timpul de fierbere nu faci ca sa stea conserva mai mult peste iarna. Ci cred ca sterilizarea este secretul . Macar o tura de 10 minute a doua zi dupa ce se racesc sub patura....
Ce zici ?
avatar
tiktakro
Admin
Admin

Mesaje : 14184
Data de inscriere : 04/07/2012

http://tiktakro.blogspot.com/

Sus In jos

Re: Ketchup de casa

Mesaj  Croseta Magica la data de 21/8/2013, 13:17

Intrebare de incepator: suc de rosii inseamna rosiile date prin masina de scos samburii si pieile? Sau cumva fiert?
avatar
Croseta Magica
art creator 3
art creator 3

Mesaje : 1782
Data de inscriere : 17/10/2012

http://facebook.com/Croseta

Sus In jos

Re: Ketchup de casa

Mesaj  Vizitator la data de 21/8/2013, 14:52

eu cred ca e bulion

Vizitator
Vizitator


Sus In jos

Re: Ketchup de casa

Mesaj  ancuta_25 la data de 21/8/2013, 21:26

Tik, nu cred ca trebuie sterilizate borcanele, si bulionul asa se face, se pune fierbinte in sticle care se pun sub paturi 24-48 de ore. Soacra mea asa face de ani de zile bulionul si nu se strica.
avatar
ancuta_25
art creator 2
art creator 2

Mesaje : 589
Data de inscriere : 22/02/2013

http://ww.pasiunicrosetate.blogspot.com

Sus In jos

Re: Ketchup de casa

Mesaj  Croseta Magica la data de 21/8/2013, 22:33

Sper sa ajung sa fac si eu. Deci sucul de rosii din reteta e de fapt bulion. Acum... sa va intreb cum se face bulionul? Very Happy Glumesc de data asta.
Maine sau vineri trebuie sa fac oricum ceva din rosii, ca am tot cules zilele astea si primele culese vor fi prea vechi. O sa va tin la curent. Aaaaaaaaaa, stiu. Cum mie imi place picant, o sa fac o portie de ketchup in care voi pune chilli Wink Nu va fermenta din cauza asta, nu?
avatar
Croseta Magica
art creator 3
art creator 3

Mesaje : 1782
Data de inscriere : 17/10/2012

http://facebook.com/Croseta

Sus In jos

Re: Ketchup de casa

Mesaj  ancuta_25 la data de 21/8/2013, 22:53

Daca vrei sa pui ardei iute, sa mai reduci din condimente si otet, el iese un pic asprisor datorita lor. Azi am facut de doua retete, cea de care va ziceam si acesta
http://www.retetecalamama.ro/retete-culinare/retete-diverse/ketchup-de-casa-reteta-pentru-iarna.html
E foarte aromat, imi place mai mult decat primul, se simt un pic ierburile, poti sa nici nu pui otet, cred ca data viitoare o sa incerc fara. Iese mai cremos datorita ardeilor.
avatar
ancuta_25
art creator 2
art creator 2

Mesaje : 589
Data de inscriere : 22/02/2013

http://ww.pasiunicrosetate.blogspot.com

Sus In jos

Re: Ketchup de casa

Mesaj  dorulet la data de 1/9/2013, 17:18

Am facut si eu o reteta si a iesit foarte bine.2 kg rosii,4 cepe,5 ardei piscatori,10 catei de usturoi,8 gogosari; toate taiate se fierb si apoi se dau prin masina de rosii(sa nu fie coji sau samburi),apoi se pune compozitia din nou la fiert cu un amestec de condimente:200 ml otet,100 g zahar,o lingurita de scortisoara,o lingurita de cuisoare,doua lingurite de piper,o lingura sare.Se fierbe pana devine ca o smantana groasa,se pune in sticle si apoi intre paturi.
Nici eu n-am sterilizat niciodata bulionul,doar l-am tinut trei zile in paturi.

_________________
"Dăruieşte-i absenţa ta cui nu dă valoare prezenţei tale."(Oscar Wilde)
avatar
dorulet
art creator 3
art creator 3

Mesaje : 4775
Data de inscriere : 21/09/2012

Sus In jos

Re: Ketchup de casa

Mesaj  Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum