Ultimele subiecte
» Decoupage - Artadar
Ieri la 22:44 Scris de Artadar

» Diverse - Irene's bijoux
22/10/2017, 15:47 Scris de Irene

» Diverse - Catrinel
20/10/2017, 07:54 Scris de dorulet

» Crosetate - Catrinel
15/10/2017, 10:50 Scris de Nusa

» Diverse 2 - Anc@
15/10/2017, 10:49 Scris de Nusa

» Crosetate ... tricotate - Nusa
13/10/2017, 21:59 Scris de indrani

» Reciclate/reciclari - Anc@
12/10/2017, 10:00 Scris de Nusa

» Crosetate - Irene's Bijoux
23/9/2017, 15:19 Scris de Irene

» Decoupage - Georgika_a92
16/9/2017, 19:12 Scris de Irene

» Diverse - Alexuta
5/9/2017, 08:06 Scris de Nusa

SPONSORUL NOSTRU
 photo 3acebd41-fdec-4cd0-8107-8ac1e218850c_zps33bd6c37.jpg

.............. photo GampGlogo-new_zpsc7135007.png  photo right-logo_zps1cca4257.jpg

DEX:
Octombrie 2017
LunMarMierJoiVinSamDum
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     

Calendar Calendar

forum gratuit
forum gratuit

Tomnarella handmade

Alte retete interesante

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos

Alte retete interesante

Mesaj  Vizitator la data de 3/1/2013, 11:31


Vizitator
Vizitator


Sus In jos

Re: Alte retete interesante

Mesaj  Vizitato la data de 6/1/2013, 17:29


GOGOSI

ingrediente

500 gr. faina
3 linguri zahar
2 oua + 1 galbenus
200 ml lapte caldutz
1 cub (25 gr.) drojdie proaspata
3 plicuri zahar vanilat
un praf de sare
- drojdia se pune la dospit cu o lingura zahar tos, putin lapte, se amesteca, si se rastoarna-n centru' fainii, in care-am facut in prealabil o groapa,
- dupa ce dospeste drojdia, se adauga ouale mixate bine ( cele 2 oua intregi + galbenusu'), restul de zahar tos, zaharul vanilat, praful de sare, se amesteca cu o lingura de lemn, adaugand cate putzin laptele caldutz
cand s-a omogenizat cat de cat cu lingura, scoateti aluatu' pe masa si il framantatzi f. bine , pana devine elastic. Trebuie sa va infainatzi mainile cat il framantatzi, nu f. mult, doar pana cand e aluatu' gata, nu insistatzi cu faina si l-am lasat sa-si dubleze volumul ( cam 30 min).
- am rasturnat aluatul pe masa infainata, nu mai trebuie framantat
- se-ntinde o foaie mai grosutza, se decupeaza forme cu gura unui pahar, etc. De preferat forme mici
- resturile de aluat, le-am framantat putin , le-am intins foaie si-am decupat din nou
- se mai lasa formele de gosogi cam 10 min. pe masa si-apoi se pun la prajit.

Pofta buna!

Vizitato
Vizitator


Sus In jos

Re: Alte retete interesante

Mesaj  Alexuta la data de 6/1/2013, 18:13

Vai ce bine arata...cu zahar pufarin pe deasupra ...miam-miam-miam

_________________
Wink  Wink Wink "Limba inteleptului vindeca...greu se aprinde ca propriile buze-l pazesc mereu" Wink  Wink  Wink
avatar
Alexuta
art creator 3
art creator 3

Mesaje : 5300
Data de inscriere : 22/09/2012

http://www.ghemuletulincalcit.blogspot.ro/

Sus In jos

Re: Alte retete interesante

Mesaj  dorulet la data de 23/4/2014, 08:02

 [url=http://www.easy N-am stiut unde sa postez reteta.E vorba de "reciclarea"oualor rosii.
4 oua;20 capere;2 hamsii(din conserva);160 g ton(conserva)100 g maioneza;sare,piper,ulei
Maioneza o fac cu ou crud(sare,ou intreg,ulei si folosesc zdrobitorul vertical-in cateva secunde e gata),tonul il scurg de ulei.Tai ouale pe lungime,scot galbenusurile,le amestec cu o parte din maioneza,tonul,caperele,hamsiile,piper(atentie la sare!),umplu albusurile si le decorez cu maioneza ramasa,sau pun o maslina.(marturisesc ca nu am folosit cantitati,m-am bazat pe gust).

_________________
"Dăruieşte-i absenţa ta cui nu dă valoare prezenţei tale."(Oscar Wilde)
avatar
dorulet
art creator 3
art creator 3

Mesaje : 4750
Data de inscriere : 21/09/2012

Sus In jos

Re: Alte retete interesante

Mesaj  tiktakro la data de 23/4/2014, 12:06

Adica sa facem ''oua umplute'' cu ouale rosii ramase dupa Paste...  Very Happy ... idem le fac eu dar doar cu ton ( conserva in ulei de masline , bine stoarsa ) si putina ceapa alba maruntita in umplutura Wink. Iar maioneza o lungesc bine cu smantana si o lingurita de apa ca sa fie mai usoara la ...ficat  Wink Ah, da : la maioneza mai pun o lingurita de mustar ... ( gata, deja imi lasa gura apa ... http://www.planetsmi ) ...
avatar
tiktakro
Admin
Admin

Mesaje : 14184
Data de inscriere : 04/07/2012

http://tiktakro.blogspot.com/

Sus In jos

Re: Alte retete interesante

Mesaj  Vizitator la data de 23/4/2014, 16:07

Mmm... ce bun...Mie imi plac ouale umplute si cu pasta de masline.
Eu nu mananc oua fierte peste an, dar cele de Pasti sunt preferatele mele. Nu stiu cum sa-mi explic , dar la mine nu raman oua de umplut de la pasti, pentru ca... le pap pe toate! :superwink: 

Vizitator
Vizitator


Sus In jos

Re: Alte retete interesante

Mesaj  Vizitator la data de 25/9/2014, 14:38

Nu mai stiti ce sa gatiti? mai revedeti primul material despre vinete din acest topic; azi am facut si eu vinetele bulgaresti dar cu felii de vinete crude ( cu coaja cu tot); eu le las pe foc mic (sau in cuptor) pana scade bine zeama. Sunt deliciose daca razi deasupra putina telemea cat sunt calde si le serviti cu mamaliguta, dar sunt bune si reci.

Vizitator
Vizitator


Sus In jos

Re: Alte retete interesante

Mesaj  Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum