Ultimele subiecte
» Frivolite II - Dorulet
11/1/2018, 12:23 Scris de anc@

» Crosetate - Catrinel
4/1/2018, 08:13 Scris de jjulia

» Diverse - Dorulet
4/1/2018, 08:09 Scris de jjulia

» Crosetate - Croseta magica
1/1/2018, 20:30 Scris de Croseta Magica

» Diverse - Bilexa
31/12/2017, 09:49 Scris de bilexa

» Decoupage II - Nusa
31/12/2017, 09:12 Scris de dorulet

» Diverse - Carmen
31/12/2017, 08:58 Scris de dorulet

» Diverse 2 - Anc@
31/12/2017, 08:52 Scris de dorulet

» Broderie manuala - Alexuta
31/12/2017, 08:50 Scris de dorulet

» Bijuterii - Indrani
17/12/2017, 11:23 Scris de indrani

SPONSORUL NOSTRU
 photo 3acebd41-fdec-4cd0-8107-8ac1e218850c_zps33bd6c37.jpg

.............. photo GampGlogo-new_zpsc7135007.png  photo right-logo_zps1cca4257.jpg

DEX:
Ianuarie 2018
LunMarMierJoiVinSamDum
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    

Calendar Calendar

forum gratuit
forum gratuit

Tomnarella handmade

Alte retete interesante

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos

Alte retete interesante

Mesaj  Vizitator la data de 3/1/2013, 11:31


Vizitator
Vizitator


Sus In jos

Re: Alte retete interesante

Mesaj  Vizitato la data de 6/1/2013, 17:29


GOGOSI

ingrediente

500 gr. faina
3 linguri zahar
2 oua + 1 galbenus
200 ml lapte caldutz
1 cub (25 gr.) drojdie proaspata
3 plicuri zahar vanilat
un praf de sare
- drojdia se pune la dospit cu o lingura zahar tos, putin lapte, se amesteca, si se rastoarna-n centru' fainii, in care-am facut in prealabil o groapa,
- dupa ce dospeste drojdia, se adauga ouale mixate bine ( cele 2 oua intregi + galbenusu'), restul de zahar tos, zaharul vanilat, praful de sare, se amesteca cu o lingura de lemn, adaugand cate putzin laptele caldutz
cand s-a omogenizat cat de cat cu lingura, scoateti aluatu' pe masa si il framantatzi f. bine , pana devine elastic. Trebuie sa va infainatzi mainile cat il framantatzi, nu f. mult, doar pana cand e aluatu' gata, nu insistatzi cu faina si l-am lasat sa-si dubleze volumul ( cam 30 min).
- am rasturnat aluatul pe masa infainata, nu mai trebuie framantat
- se-ntinde o foaie mai grosutza, se decupeaza forme cu gura unui pahar, etc. De preferat forme mici
- resturile de aluat, le-am framantat putin , le-am intins foaie si-am decupat din nou
- se mai lasa formele de gosogi cam 10 min. pe masa si-apoi se pun la prajit.

Pofta buna!

Vizitato
Vizitator


Sus In jos

Re: Alte retete interesante

Mesaj  Alexuta la data de 6/1/2013, 18:13

Vai ce bine arata...cu zahar pufarin pe deasupra ...miam-miam-miam

_________________
Wink  Wink Wink "Limba inteleptului vindeca...greu se aprinde ca propriile buze-l pazesc mereu" Wink  Wink  Wink
avatar
Alexuta
art creator 3
art creator 3

Mesaje : 5331
Data de inscriere : 22/09/2012

http://www.ghemuletulincalcit.blogspot.ro/

Sus In jos

Re: Alte retete interesante

Mesaj  dorulet la data de 23/4/2014, 08:02

 [url=http://www.easy N-am stiut unde sa postez reteta.E vorba de "reciclarea"oualor rosii.
4 oua;20 capere;2 hamsii(din conserva);160 g ton(conserva)100 g maioneza;sare,piper,ulei
Maioneza o fac cu ou crud(sare,ou intreg,ulei si folosesc zdrobitorul vertical-in cateva secunde e gata),tonul il scurg de ulei.Tai ouale pe lungime,scot galbenusurile,le amestec cu o parte din maioneza,tonul,caperele,hamsiile,piper(atentie la sare!),umplu albusurile si le decorez cu maioneza ramasa,sau pun o maslina.(marturisesc ca nu am folosit cantitati,m-am bazat pe gust).

_________________
"Dăruieşte-i absenţa ta cui nu dă valoare prezenţei tale."(Oscar Wilde)
avatar
dorulet
art creator 3
art creator 3

Mesaje : 4802
Data de inscriere : 21/09/2012

Sus In jos

Re: Alte retete interesante

Mesaj  tiktakro la data de 23/4/2014, 12:06

Adica sa facem ''oua umplute'' cu ouale rosii ramase dupa Paste...  Very Happy ... idem le fac eu dar doar cu ton ( conserva in ulei de masline , bine stoarsa ) si putina ceapa alba maruntita in umplutura Wink. Iar maioneza o lungesc bine cu smantana si o lingurita de apa ca sa fie mai usoara la ...ficat  Wink Ah, da : la maioneza mai pun o lingurita de mustar ... ( gata, deja imi lasa gura apa ... http://www.planetsmi ) ...
avatar
tiktakro
Admin
Admin

Mesaje : 14188
Data de inscriere : 04/07/2012

http://tiktakro.blogspot.com/

Sus In jos

Re: Alte retete interesante

Mesaj  Vizitator la data de 23/4/2014, 16:07

Mmm... ce bun...Mie imi plac ouale umplute si cu pasta de masline.
Eu nu mananc oua fierte peste an, dar cele de Pasti sunt preferatele mele. Nu stiu cum sa-mi explic , dar la mine nu raman oua de umplut de la pasti, pentru ca... le pap pe toate! :superwink: 

Vizitator
Vizitator


Sus In jos

Re: Alte retete interesante

Mesaj  Vizitator la data de 25/9/2014, 14:38

Nu mai stiti ce sa gatiti? mai revedeti primul material despre vinete din acest topic; azi am facut si eu vinetele bulgaresti dar cu felii de vinete crude ( cu coaja cu tot); eu le las pe foc mic (sau in cuptor) pana scade bine zeama. Sunt deliciose daca razi deasupra putina telemea cat sunt calde si le serviti cu mamaliguta, dar sunt bune si reci.

Vizitator
Vizitator


Sus In jos

Re: Alte retete interesante

Mesaj  Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum