Ultimele subiecte
» Decoupage - Artadar
Ieri la 22:44 Scris de Artadar

» Diverse - Irene's bijoux
22/10/2017, 15:47 Scris de Irene

» Diverse - Catrinel
20/10/2017, 07:54 Scris de dorulet

» Crosetate - Catrinel
15/10/2017, 10:50 Scris de Nusa

» Diverse 2 - Anc@
15/10/2017, 10:49 Scris de Nusa

» Crosetate ... tricotate - Nusa
13/10/2017, 21:59 Scris de indrani

» Reciclate/reciclari - Anc@
12/10/2017, 10:00 Scris de Nusa

» Crosetate - Irene's Bijoux
23/9/2017, 15:19 Scris de Irene

» Decoupage - Georgika_a92
16/9/2017, 19:12 Scris de Irene

» Diverse - Alexuta
5/9/2017, 08:06 Scris de Nusa

SPONSORUL NOSTRU
 photo 3acebd41-fdec-4cd0-8107-8ac1e218850c_zps33bd6c37.jpg

.............. photo GampGlogo-new_zpsc7135007.png  photo right-logo_zps1cca4257.jpg

DEX:
Octombrie 2017
LunMarMierJoiVinSamDum
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     

Calendar Calendar

forum gratuit
forum gratuit

Tomnarella handmade

Cina...din aceasta seara

Pagina 1 din 3 1, 2, 3  Urmatorul

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos

Cina...din aceasta seara

Mesaj  Vizitator la data de 9/10/2012, 20:28

cina din aceasta seara....din pacate am uitat sa fac poza la tava....dar asta e
cartofi la cuptor....cu branzica framantata

[img][/img]

prajitura cu mere ( facuta la vrajeala ...dar a iesit un deliciu)

[img][/img]

scuzati ceapa din decor...nu am observat-o :chuckling:

Vizitator
Vizitator


Sus In jos

Re: Cina...din aceasta seara

Mesaj  Nusa la data de 9/10/2012, 21:07

Vaaaai,Gaby,eu mor dupa cartofii copti..mmmmmmm

_________________
http://cadouri-handmade-art.blogspot.com
https://www.facebook.com/decoratiuni.made

''...chi lavora con le mani 'e un operaio,chi lavora con le mani e con la mente 'e un Artigiano,chi lavora con le mani e con la mente e con il cuore 'e un Artista!!! '' San Francesco di Assisi
avatar
Nusa
art creator 3
art creator 3

Mesaje : 10934
Data de inscriere : 21/09/2012

http://cadouri-handmade-art.blogspot.com

Sus In jos

Re: Cina...din aceasta seara

Mesaj  dorulet la data de 9/10/2012, 21:33

Ma trudeam din greu si,deodata, am simtit o aromaaaaa...Acum m-am lamurit,de la tine venea,Gabi.Pofta buna!
avatar
dorulet
art creator 3
art creator 3

Mesaje : 4750
Data de inscriere : 21/09/2012

Sus In jos

Re: Cina...din aceasta seara

Mesaj  Vizitator la data de 9/10/2012, 21:38

Multumesc pentru invitatie si eu m-am servit... :chuckling:
De ceva vreme am prins gustul cartofilor copti la micounde, in 15-20 de minute sunt gata, pana atunci prepari salata cruda de legume, poti adauga si ceva mezel sau sunculita, ulei de masline, sare si... e un deliciu... as manca zilnic o portie maaare mare... http://www.planetsmi
Imi plac cartofii sub orice forma. Shocked

Vizitator
Vizitator


Sus In jos

Re: Cina...din aceasta seara

Mesaj  tiktakro la data de 9/10/2012, 22:15

Si mie tare-mi plac cartofii la cuptor cu unt si sare....dar ati mincat vreodata cartofi DULCI la cuptor ?? au textura cartofului copt si gustul ludaului copt....sunt dementiali !!! ( vorba cuiva de pe aici Very Happy ) ...
ma tot uitam la ei in Kaufland si nu stiam ce pot face din ei.....cineva mi-a spus , acolo linga raft : pur si simplu cartofi copti. Si sunt ATIT de satiosi !!! Very Happy
avatar
tiktakro
Admin
Admin

Mesaje : 14184
Data de inscriere : 04/07/2012

http://tiktakro.blogspot.com/

Sus In jos

Re: Cina...din aceasta seara

Mesaj  tiktakro la data de 9/10/2012, 22:34

Eu ii gasesc la Kaufland, Real si citeodata la Billa.....sunt mai mari ca si cartofii normali, putin alungiti si sunt portocalii spre rosu la coaja. Interiorul este galben cind il cureti si portocaliu aprins cind e copt Wink.



este enorm de multa informatie pentru "cartoful dulce" : sfaturi, retete, etc....cauta si vei gasi Wink !
avatar
tiktakro
Admin
Admin

Mesaje : 14184
Data de inscriere : 04/07/2012

http://tiktakro.blogspot.com/

Sus In jos

Re: Cina...din aceasta seara

Mesaj  tiktakro la data de 28/10/2012, 19:37

Si o farfurie de-a mea :


explicatii : orez basmati cu morcovi, ceapa si mazare ( din gradina mea Razz )si un praf de kurkuma pentru culoare si aroma, ciupercute - hribe cu usturoi si patrunjel verde , alaturi de o salata usoara . O feliuta subtiiire de speck ( sunca ) si o feliuta de cas de oaie .

Si seara poate continua mai departe Wink....
avatar
tiktakro
Admin
Admin

Mesaje : 14184
Data de inscriere : 04/07/2012

http://tiktakro.blogspot.com/

Sus In jos

Re: Cina...din aceasta seara

Mesaj  Nusa la data de 28/10/2012, 20:33

Cartofii copti la cuptor se fac intregi.Se spala bine,bine,se presara pe ei sare mare si se pun pe tava la cuptor.Eu ii pun direct pe gratar.Imi plac cu unt ,iaurt sau branza de oaie.

Tiktakro,am incercat cartofii dulci,dar nu m-au cucerit.

_________________
http://cadouri-handmade-art.blogspot.com
https://www.facebook.com/decoratiuni.made

''...chi lavora con le mani 'e un operaio,chi lavora con le mani e con la mente 'e un Artigiano,chi lavora con le mani e con la mente e con il cuore 'e un Artista!!! '' San Francesco di Assisi
avatar
Nusa
art creator 3
art creator 3

Mesaje : 10934
Data de inscriere : 21/09/2012

http://cadouri-handmade-art.blogspot.com

Sus In jos

Re: Cina...din aceasta seara

Mesaj  tiktakro la data de 28/10/2012, 20:48

Ti-au parut prea dulci , Nusa ? eu ii coc intregi in coaja....si apoi ii tai in 4 si pun unt peste cit sunt fierbinti....
Kurkuma: uite aici :
http://www.cevabun.ro/curcuma-sau-turmeric-ul/

si mai multe informatii aici :
http://sanatate.acasa.ro/naturist-8/curcuma-condiment---medicament-pe-timp-de-criza-14584.html

Pentru mine, orezul fara kurkuma ( sau sofran cind am ) nu este complet Wink
avatar
tiktakro
Admin
Admin

Mesaje : 14184
Data de inscriere : 04/07/2012

http://tiktakro.blogspot.com/

Sus In jos

Re: Cina...din aceasta seara

Mesaj  tiktakro la data de 28/10/2012, 22:08

eu cumpar cite o sticluta de 50grame la fiecare iesire in strainatate din Austria sau Germania ( pentru simplul motiv ca nu am incredere in ce cumpar de pe rafturile noastre ) .
uite i-am facut si o poza sa-l vezi :


mi-ar place sa am curcuma originiala, indiana....dar , deh ! de unde ? ma multumesc si cu aceasta pentru ca stiu marca si cumpar multe din marca asta de la raionul asiatic : noodles, pasta de ardei iute, conserve de lychee ( litchi) , muguri de bambus, doar sosul de soia il iau diferit : marca Kikkoman. Este ,parerea mea, nr. 1. Pur si simplu gustos.

Cred ca se gaseste in orice supermarket si la noi, dar ar fi preferabil sa il cumperi de la un magazin asiatic de bun renume din Bucuresti.
avatar
tiktakro
Admin
Admin

Mesaje : 14184
Data de inscriere : 04/07/2012

http://tiktakro.blogspot.com/

Sus In jos

Re: Cina...din aceasta seara

Mesaj  dorulet la data de 30/10/2012, 12:37

Eu la orez folosesc fie boia de ardei, fie sofran(mi-am luat la kg din Egipt).Depinde cu ce combin orezul.Tot din Egipt mi-am luat flori de hibiscus(am si ceaiuri,de la Viena,in amestec cu alte plante) si,cand e rece,facem cate un ceai rosu,rosu si foarte bun(e recomandat celor cu tensiune variabila,eu sunt sub,asa ca-l beau mai rar).Trebuie sa-i spun sotului ca se termina cafeaua,ceaiurile(Snapsul s-a sfarsit demult),condimentele,asa ca e musai sa dam o fuga pana la Viena in iarna asta. http://www.planetsmi
avatar
dorulet
art creator 3
art creator 3

Mesaje : 4750
Data de inscriere : 21/09/2012

Sus In jos

Re: Cina...din aceasta seara

Mesaj  Vizitato la data de 30/10/2012, 14:07

Pai blatul este foarte fraged. L-am gasit intr-o revista de la Dr Oetker .
Ingrediente:
-200 g faina
-1/2 lingurita de praf de copt cu sofran de la Dr Oetker
-1 ou
-1 praf de sare
-2 linguri de apa
-125 g unt moale la temperatura camerei
Se amesteca toate si se framanta bine apoi se poate si utiliza. Timp de coacere 15-20 minute la 180 grade
Eu pt tava aceea mare pt pizza am folosit o portie jumate , asta ca sa stiti cam cat intra.
Iese foarte buna si frageda va recomand cu cea mai mare incredere.
Pofta buna.

Vizitato
Vizitator


Sus In jos

Re: Cina...din aceasta seara

Mesaj  Alexuta la data de 30/10/2012, 16:43

Rodica arata tare grav degetul...
Ce bine arata toate...cartofi dulci nu am fost niciodata curioasa sa incerc desi mereu imi fac cu ochiul cand trec pe langa ei....Tiktakro as manca acele ciuperci cu usturoi..arata delicioase.....
Bilexa cred ca dragul meu ar manca intreaga tava daca ar vedea-o :chuckling: ...eu nu sunt fan combinatia aluat/foietaj-carne..niciodata nu am fost ...niciodata nu am sa fiu... Insa ce ai vrut sa faci cu oul in painica ?Arata interesant...daca oul are sos ma bag 😆

_________________
Wink  Wink Wink "Limba inteleptului vindeca...greu se aprinde ca propriile buze-l pazesc mereu" Wink  Wink  Wink
avatar
Alexuta
art creator 3
art creator 3

Mesaje : 5300
Data de inscriere : 22/09/2012

http://www.ghemuletulincalcit.blogspot.ro/

Sus In jos

Re: Cina...din aceasta seara

Mesaj  tiktakro la data de 30/10/2012, 19:10

Vai, Alexuta....ai ramas de pomina la noi in casa cu "ouale cu sos " :lol: ...cind facem dimineata oua moi ( fierte in coaja ) al meu trebuie sa fie musai "cu sos " Very Happy
avatar
tiktakro
Admin
Admin

Mesaje : 14184
Data de inscriere : 04/07/2012

http://tiktakro.blogspot.com/

Sus In jos

Re: Cina...din aceasta seara

Mesaj  Alexuta la data de 30/10/2012, 20:18

Tiktakro aduc eu painica tu faci oua cu sos si ne vedem dimineata bine? :lol:

_________________
Wink  Wink Wink "Limba inteleptului vindeca...greu se aprinde ca propriile buze-l pazesc mereu" Wink  Wink  Wink
avatar
Alexuta
art creator 3
art creator 3

Mesaje : 5300
Data de inscriere : 22/09/2012

http://www.ghemuletulincalcit.blogspot.ro/

Sus In jos

Re: Cina...din aceasta seara

Mesaj  Vizitator la data de 31/10/2012, 13:45

Eu am facut pt cina din seara asta o budincuta de dovlecel cu branza:

Am curatat si ras 4 dovlecei potriviti,i-am presarat cu sare sa-si lase zeama apoi i-am stors bine si i-am pus in castron. Peste ei am adaugat: o ceapa mare tocata,1 ardei rosu cubulete mici, patrunjel tocat si putina sare, ca dovleceii fusesera sarati anterior.



Am adaugat acum 3 oua si 2-3 linguri de pesmet amestecand totul bine de tot. Am uns craticioara cu ulei si am presarat-o cu pesmet, am pus jumatate din compozitie:



Am ras telemea deasupra si am pus restul de compozitie, am mai ras putina telemea, apoi am bagat-o la cuptor pt 50 minute la 180 grade (eu am pus-o la cuptorul cu convectie dar merge la fel de bine si la clasic)





Cand a fost gata arata asa:



Doriti o portie?


Vizitator
Vizitator


Sus In jos

Re: Cina...din aceasta seara

Mesaj  Vizitato la data de 31/10/2012, 13:59

Alexuta oul e cu sos.
Pai am taiat un cub de unt si l-am lasat sa se topeasca am prajit painea taiata cu cu gaura pe o parte si cand am intors-o pe partea a doua am spart si un ou inauntru intre timp am mai pus putin unt pt ca tinde sa se evapore si sa fumege daca dispare de tot , mie nu-mi place sa fie deprajit pe ambele parti asa ca l-am intors cu tot cu paine si gata . inauntruul a ramas moale si a iesit miam mia.
Grety arata delicios mancarea ta Smile

Vizitato
Vizitator


Sus In jos

Re: Cina...din aceasta seara

Mesaj  Alexuta la data de 31/10/2012, 17:22

Grety arata delicios...si mie imi plac dovleceii pane cu branza..deci..sigur as manca o portie din preparatul tau..dar...eu mananc branza aproape cu orice...in special cu ciorba Smile))Suna dubios nu?Daca este branza buna...nu ma pot abtine..daca nu...ma abtin Razz
bilexa daca zici ca este cu sos...am sa fur si eu un "ou in paine" :chuckling:

Editez:Am uitat ca si eu am facut astazi cevaaaaa....o placinta de mere cu nuca in foi de cumparat..insa nu am avut ce poza pentru ca s-a mancat repede...pana sa ma dumiresc eu...au mai ramas cateva colturi si nu dau bine in poza [IMG]http://i239.pho

_________________
Wink  Wink Wink "Limba inteleptului vindeca...greu se aprinde ca propriile buze-l pazesc mereu" Wink  Wink  Wink
avatar
Alexuta
art creator 3
art creator 3

Mesaje : 5300
Data de inscriere : 22/09/2012

http://www.ghemuletulincalcit.blogspot.ro/

Sus In jos

Re: Cina...din aceasta seara

Mesaj  Vizitator la data de 31/10/2012, 18:01

Alexuta, noi doua n-ar trebui sa ne intalnim vreodata la aceiasi masa daca se serveste ceva cu branza...Hai sa-ti arat salata mea de la pranz: salata verde, ceapa, rosii, castraveti, ardei gras si iute, zeama de lamaie, putin ulei. Toate "mozolite" bine cu ...branza rasa!



Asta e portia mea pt maine...cand o mut in salatiera si-i fac de petrecanie...

Vizitator
Vizitator


Sus In jos

Re: Cina...din aceasta seara

Mesaj  dorulet la data de 31/10/2012, 18:27

Grety,tocmai mi-am adus din gradina ultimii dovlecei.Branza?A zis cineva branza?De orice fel,oricand(ca Alexuta).Chiar o sa fac maine dovlecei cu branza.Multumesc de sugestie.
avatar
dorulet
art creator 3
art creator 3

Mesaje : 4750
Data de inscriere : 21/09/2012

Sus In jos

Re: Cina...din aceasta seara

Mesaj  tiktakro la data de 31/10/2012, 18:40

Dorulet , nu te ascunde dupa brinza , unde-i poza cu pancovele ? :lol: ....
si eu sunt fan brinza, iar salata lui Grety imi aduce aminte de salatele de peste vara...ce bunatate ! eu mai pun in ele si morcov ras si o mina de paste fierte si linga ele si un ou fiert tare . Cu piine prajita e mai mult decit un prinz usor si savuros !
Dorulet....nu scapi asa usor....mi-a ramas gindul la pancove....iti ies din acelea pufoase, aerate si cu gol mare in interior ? daca da, vreau reteta! Very Happy
avatar
tiktakro
Admin
Admin

Mesaje : 14184
Data de inscriere : 04/07/2012

http://tiktakro.blogspot.com/

Sus In jos

Re: Cina...din aceasta seara

Mesaj  Alexuta la data de 31/10/2012, 18:44

vreau si eu sa vad ce sunt acelea pancove [url=http://www.easy

_________________
Wink  Wink Wink "Limba inteleptului vindeca...greu se aprinde ca propriile buze-l pazesc mereu" Wink  Wink  Wink
avatar
Alexuta
art creator 3
art creator 3

Mesaje : 5300
Data de inscriere : 22/09/2012

http://www.ghemuletulincalcit.blogspot.ro/

Sus In jos

Re: Cina...din aceasta seara

Mesaj  tiktakro la data de 31/10/2012, 19:13

gogosi :lol:
avatar
tiktakro
Admin
Admin

Mesaje : 14184
Data de inscriere : 04/07/2012

http://tiktakro.blogspot.com/

Sus In jos

Re: Cina...din aceasta seara

Mesaj  Vizitator la data de 31/10/2012, 19:16

Tiktakro, asa e, dar eu nu pun morcov decat in salata de varza, putin, s-o coloreze, ca e dulce si nu-i place diabetului, nu pun paste ca nu-i place dietei de slabire, iar ouale pt saptamana asta le-am pus in budincuta, deci...fara! Dar e foarte gustoasa.Cu branzica m-am descurcat pt toata saptamana, in rest pot manca pe saturate, asta nu e cu cantarul...(Eu am un mic cantar multifunctional: cantaresc si ce mananc, si ce lucrez... http://www.planetsmi )

Vizitator
Vizitator


Sus In jos

Re: Cina...din aceasta seara

Mesaj  Vizitator la data de 31/10/2012, 19:21

Gabyd, dovlecelul capata gust si savoare cu ceapa, verdeata si branza.

Vizitator
Vizitator


Sus In jos

Re: Cina...din aceasta seara

Mesaj  Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Pagina 1 din 3 1, 2, 3  Urmatorul

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum