Ultimele subiecte
» Crosetate ... tricotate - Nusa
Astazi la 14:24 Scris de Carmen

» Diverse 2 - Anc@
20/8/2017, 17:40 Scris de Nusa

» Diverse - Alexuta
16/8/2017, 10:36 Scris de Carmen

» Diverse - Dorulet
13/8/2017, 11:55 Scris de Nusa

» Diverse - Georgika_a92
13/8/2017, 08:56 Scris de dorulet

» Diverse - Indrani
2/8/2017, 09:16 Scris de Nusa

» Diverse - Catrinel
1/8/2017, 20:59 Scris de indrani

» Frivolite II - Dorulet
1/8/2017, 20:55 Scris de indrani

» Decoupage - Georgika_a92
30/7/2017, 17:54 Scris de anc@

» Decoupage II - Nusa
28/7/2017, 14:45 Scris de anc@

SPONSORUL NOSTRU
 photo 3acebd41-fdec-4cd0-8107-8ac1e218850c_zps33bd6c37.jpg

.............. photo GampGlogo-new_zpsc7135007.png  photo right-logo_zps1cca4257.jpg

DEX:
August 2017
LunMarMierJoiVinSamDum
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   

Calendar Calendar

forum gratuit
forum gratuit

Tomnarella handmade

Zacusca Deliciu

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos

Zacusca Deliciu

Mesaj  tiktakro la data de 5/10/2012, 15:10

Chiar daca pentru mine a iesit de data aceasta o dezamagire, reteta urmatoare este asa cum spune titlul : un DELICIU.

2kg gogosari si 2k ardei kapia se coc in cuptor. Se racesc, se decojesc. Pulpa lor se da prin robot ( blender ) . Intr-o craticioara ( nu iese mult din aceasta cantitate ) se incalzeste 250 ml ulei ( nu se incinge, doar se incalzeste ) , se adauga pulpa si se amesteca bine. Se potriveste de sare si se adauga 2-3 linguri de miere de albine. Pasta rezultata se fierbe la foc mic 45 minute- 1 ora. Fierbinte se pune in borcanele mici si se lasa la racit in patura .
Este o zacusca pentru gusturi fine, merge minunat ca aperitiv , servita cu piine prajita ,de casa, si cas de capra.

Acum pozele mele din timpul procesului de ieri : am descoperit cu mare incintare Very Happy cit de frumos se coc ardeii si gogosarii in cuptorul de la soba pe lemne....nu fum in casa ( ca pe plita de la aragaz) nu miros intepacios si nu consum de gaz Wink ...


i-am ascuns intr-o cratita de inox cu capac, pina s-au racit dupa care am curata de pielite si de seminte ( aici am avut mult de comentat...fiind foarte samintosi s-au curatat foarte greu....ma gindesc ca viitoarea tura sa o pun la cuptor curatata dinainte de cotorul cu seminte....nu vad de ce nu s-ar face la fel de bine )
Aici pulpa curatata :


si data prin blender :


aici uleiul usor incalzit :


si pulpa pusa peste ulei


am descoperit ca se amesteca mai bine cu un tel :


si aceasta este inaltatorul de metal pe care il folosesc la orice pretentios de fiert pe aragaz ( este de fapt un fund pentru oale fierbinti cumparat acum multi ani de la magazinele gospodaresti :



asa arata sub oala pe aragazul meu antic si dedemult Smile) :


ei bine, pasta fiind groasa si stropind din cale afara de urit si de tare ( m-am vazut nevoita sa pun capac pe oala ) si m-am pomenit la un moment dat cu urita surpriza ca s-a prins putin de fundul oalei :



am rasturnat-o rapid in alta cratita dar si-a pastrat obiceiul de a stropi urit http://www.planetsmi ...si mi-a venit ideea sa folosesc masina de piine la programul Marmelada pentru ca se invirt paletele pe fundul recipientului Wink :


aici in functiune timp de o ora ( si cred ca aici este greseala mea fundamentala : am fiert-o prea mult si a devenit amara ) :


si aici rezultatul dezamagitor : atita munca, atitea vase de spalat pentru ....3 borcane cu "ceva" amar in ele Neutral


Repet : reteta este un deliciu, dar cred ca greseala mea a fost ca am fiert-o prea mult....plus ca s-a prins de fundul oalei la acel moment ....mda...si poate ca s-ar putea pune mierea si sarea la final ( alt lucru bun invatat ieri Wink ) .....data viitoare o sa fiu mai atenta. Ieri am fost demoralizata total....
Azi, insa e o noua zi Wink

_________________
http://tiktakro.blogspot.com/
http://www.vinoonline.ro/
avatar
tiktakro
Admin
Admin

Mesaje : 14184
Data de inscriere : 04/07/2012

http://tiktakro.blogspot.com/

Sus In jos

Re: Zacusca Deliciu

Mesaj  Vizitator la data de 5/10/2012, 15:20

Teo, nu dispera, o peti folosi la tocanite cu carne si cartofi, ca adaos si isi pierde amareala.

Vizitator
Vizitator


Sus In jos

Re: Zacusca Deliciu

Mesaj  tiktakro la data de 5/10/2012, 15:43

Din nefericire la mine in casa doar eu maninc cartofi ( o data pe luna cind ii prajesc ca nu mai pot de pofta http://www.planetsmi ) ....deci n-am sanse de tocanita cu cartofi ....dar daca zici ca merge ca adaus de "ceva" , poate strecor cite o lingurita mica-mica linga friptura la cuptor....sau un sfert de lingurita in ciorbite ?? sper doar sa nu se simta amareala ....
Multumesc de sfat....vedeti pentru ce-s buni prietenii ? te ridica si te inalta cind crezi ca nu mai ai nici un rost Wink
:thank you2:

_________________
http://tiktakro.blogspot.com/
http://www.vinoonline.ro/
avatar
tiktakro
Admin
Admin

Mesaje : 14184
Data de inscriere : 04/07/2012

http://tiktakro.blogspot.com/

Sus In jos

Re: Zacusca Deliciu

Mesaj  Vizitato la data de 5/10/2012, 15:46

Lipitura e pre mica pentru a putea da amareala. Altceva a fost de vina. Mie mi se lipeste de tuci... dar nu se amaraste.

Vizitato
Vizitator


Sus In jos

Re: Zacusca Deliciu

Mesaj  Vizitator la data de 5/10/2012, 16:06

Si in sosul de paste poti folosi putin, si in ciorbite, si in mancarici de mazare, fasole verde si chiar uscata, oriunde ai un sos...

Vizitator
Vizitator


Sus In jos

Re: Zacusca Deliciu

Mesaj  Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum