Ultimele subiecte
» Diverse - Irene's bijoux
Ieri la 23:41 Scris de Irene

» Diverse - Catrinel
Ieri la 09:49 Scris de Catrinel

» Crosetate - Catrinel
15/10/2017, 10:50 Scris de Nusa

» Diverse 2 - Anc@
15/10/2017, 10:49 Scris de Nusa

» Crosetate ... tricotate - Nusa
13/10/2017, 21:59 Scris de indrani

» Reciclate/reciclari - Anc@
12/10/2017, 10:00 Scris de Nusa

» Crosetate - Irene's Bijoux
23/9/2017, 15:19 Scris de Irene

» Decoupage - Georgika_a92
16/9/2017, 19:12 Scris de Irene

» Diverse - Alexuta
5/9/2017, 08:06 Scris de Nusa

» Diverse - Georgika_a92
4/9/2017, 10:39 Scris de Alexuta

SPONSORUL NOSTRU
 photo 3acebd41-fdec-4cd0-8107-8ac1e218850c_zps33bd6c37.jpg

.............. photo GampGlogo-new_zpsc7135007.png  photo right-logo_zps1cca4257.jpg

DEX:
Octombrie 2017
LunMarMierJoiVinSamDum
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     

Calendar Calendar

forum gratuit
forum gratuit

Tomnarella handmade

Zacusca Deliciu

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos

Zacusca Deliciu

Mesaj  tiktakro la data de 5/10/2012, 15:10

Chiar daca pentru mine a iesit de data aceasta o dezamagire, reteta urmatoare este asa cum spune titlul : un DELICIU.

2kg gogosari si 2k ardei kapia se coc in cuptor. Se racesc, se decojesc. Pulpa lor se da prin robot ( blender ) . Intr-o craticioara ( nu iese mult din aceasta cantitate ) se incalzeste 250 ml ulei ( nu se incinge, doar se incalzeste ) , se adauga pulpa si se amesteca bine. Se potriveste de sare si se adauga 2-3 linguri de miere de albine. Pasta rezultata se fierbe la foc mic 45 minute- 1 ora. Fierbinte se pune in borcanele mici si se lasa la racit in patura .
Este o zacusca pentru gusturi fine, merge minunat ca aperitiv , servita cu piine prajita ,de casa, si cas de capra.

Acum pozele mele din timpul procesului de ieri : am descoperit cu mare incintare Very Happy cit de frumos se coc ardeii si gogosarii in cuptorul de la soba pe lemne....nu fum in casa ( ca pe plita de la aragaz) nu miros intepacios si nu consum de gaz Wink ...


i-am ascuns intr-o cratita de inox cu capac, pina s-au racit dupa care am curata de pielite si de seminte ( aici am avut mult de comentat...fiind foarte samintosi s-au curatat foarte greu....ma gindesc ca viitoarea tura sa o pun la cuptor curatata dinainte de cotorul cu seminte....nu vad de ce nu s-ar face la fel de bine )
Aici pulpa curatata :


si data prin blender :


aici uleiul usor incalzit :


si pulpa pusa peste ulei


am descoperit ca se amesteca mai bine cu un tel :


si aceasta este inaltatorul de metal pe care il folosesc la orice pretentios de fiert pe aragaz ( este de fapt un fund pentru oale fierbinti cumparat acum multi ani de la magazinele gospodaresti :



asa arata sub oala pe aragazul meu antic si dedemult Smile) :


ei bine, pasta fiind groasa si stropind din cale afara de urit si de tare ( m-am vazut nevoita sa pun capac pe oala ) si m-am pomenit la un moment dat cu urita surpriza ca s-a prins putin de fundul oalei :



am rasturnat-o rapid in alta cratita dar si-a pastrat obiceiul de a stropi urit http://www.planetsmi ...si mi-a venit ideea sa folosesc masina de piine la programul Marmelada pentru ca se invirt paletele pe fundul recipientului Wink :


aici in functiune timp de o ora ( si cred ca aici este greseala mea fundamentala : am fiert-o prea mult si a devenit amara ) :


si aici rezultatul dezamagitor : atita munca, atitea vase de spalat pentru ....3 borcane cu "ceva" amar in ele Neutral


Repet : reteta este un deliciu, dar cred ca greseala mea a fost ca am fiert-o prea mult....plus ca s-a prins de fundul oalei la acel moment ....mda...si poate ca s-ar putea pune mierea si sarea la final ( alt lucru bun invatat ieri Wink ) .....data viitoare o sa fiu mai atenta. Ieri am fost demoralizata total....
Azi, insa e o noua zi Wink
avatar
tiktakro
Admin
Admin

Mesaje : 14184
Data de inscriere : 04/07/2012

http://tiktakro.blogspot.com/

Sus In jos

Re: Zacusca Deliciu

Mesaj  Vizitator la data de 5/10/2012, 15:20

Teo, nu dispera, o peti folosi la tocanite cu carne si cartofi, ca adaos si isi pierde amareala.

Vizitator
Vizitator


Sus In jos

Re: Zacusca Deliciu

Mesaj  tiktakro la data de 5/10/2012, 15:43

Din nefericire la mine in casa doar eu maninc cartofi ( o data pe luna cind ii prajesc ca nu mai pot de pofta http://www.planetsmi ) ....deci n-am sanse de tocanita cu cartofi ....dar daca zici ca merge ca adaus de "ceva" , poate strecor cite o lingurita mica-mica linga friptura la cuptor....sau un sfert de lingurita in ciorbite ?? sper doar sa nu se simta amareala ....
Multumesc de sfat....vedeti pentru ce-s buni prietenii ? te ridica si te inalta cind crezi ca nu mai ai nici un rost Wink
:thank you2:
avatar
tiktakro
Admin
Admin

Mesaje : 14184
Data de inscriere : 04/07/2012

http://tiktakro.blogspot.com/

Sus In jos

Re: Zacusca Deliciu

Mesaj  Vizitato la data de 5/10/2012, 15:46

Lipitura e pre mica pentru a putea da amareala. Altceva a fost de vina. Mie mi se lipeste de tuci... dar nu se amaraste.

Vizitato
Vizitator


Sus In jos

Re: Zacusca Deliciu

Mesaj  Vizitator la data de 5/10/2012, 16:06

Si in sosul de paste poti folosi putin, si in ciorbite, si in mancarici de mazare, fasole verde si chiar uscata, oriunde ai un sos...

Vizitator
Vizitator


Sus In jos

Re: Zacusca Deliciu

Mesaj  Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum