Ultimele subiecte
» Decoupage II - Nusa
Ieri la 18:41 Scris de Nusa

» Diverse - Catrinel
11/12/2017, 07:45 Scris de dorulet

» Diverse - Dorulet
9/12/2017, 10:10 Scris de Carmen

» Bijuterii - Indrani
9/12/2017, 10:09 Scris de Carmen

» Diverse - Bilexa
9/12/2017, 10:08 Scris de Carmen

» Diverse - Alexuta
4/12/2017, 10:05 Scris de anc@

» Fetru/Felt 2 - Roxi_J
13/11/2017, 22:27 Scris de elesta

» Bijuterii din cupru - Roxi _J
13/11/2017, 15:32 Scris de Roxi_J

» Crosetate ... tricotate - Nusa
11/11/2017, 09:37 Scris de Catrinel

» Scrapbooking - grafica digitala - Elesta
7/11/2017, 23:01 Scris de elesta

SPONSORUL NOSTRU
 photo 3acebd41-fdec-4cd0-8107-8ac1e218850c_zps33bd6c37.jpg

.............. photo GampGlogo-new_zpsc7135007.png  photo right-logo_zps1cca4257.jpg

DEX:
Decembrie 2017
LunMarMierJoiVinSamDum
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Calendar Calendar

forum gratuit
forum gratuit

Tomnarella handmade

Carnea de iepure

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos

Carnea de iepure

Mesaj  Nusa la data de 5/10/2012, 12:53

Pt ca eu cresc iepuri pt mancare,va dau niste argumente in favoarea acestei indeletniciri.
Poate nu stiati.

Carnea de iepure

Devine din ce in ce mai cautata din cauza faptului ca este o delicatesa care nu contine colesterol, nu are grasimi si in plus beneficiaza de proprietati curative pentru bolnavii de cancer. Carnea de iepure are un grad inalt de digestibilitate ea fiind bogata in aminoacizi esentiali.
La controlul chimic, continutul maxim de azot usor hidrolizabil nu trebuie sa depaseasca 32 mg la 100 de grame de carne.La examenul bacteriologic se admit maxim 3 - 4 coci / mm / camp microscopic.
Daca comparam carnea de iepure cu cea provenita de la alte animale domestice, aceasta se afla la loc de frunte. Se observa ca aceasta contine 40,15% substanta nutritiva fata de 32,62% cât contine carnea de gaina, 27,11% fata de carnea de porc, 24,61% fata de carnea de vitel si 24,20% fata de carnea de vaca. In plus, carnea de iepure este o carne usoara, savuroasa si deosebita de celelalte feluri de carne pe care le consumam in mod curent. Eaeste dietiteca, sanatoasa, are un conţinut foarte mic de colesterol fiind recomandată de foarte mulţi medici nutriţionişti si este foarte solicitata pe piata externa.


1 Nivelul colesterolului de carne la iepure este mult mai mic decat la pui, curcan, vita, porc.
2 Iepurele are un procentaj mai mic de grasime decat gaina, curcanul, carnea de vita si carnea de porc
3 Acizii grasi nesaturati reprezinta 63% din totalul acizilor grasi .
4 Iepurele este bogat in proteine %.
5 Biroul de economie a casei, relatii cu statul SUA departamentul de agricultura a facut un test extensiv si a constatat ca produsul carne de iepuri domestic este cea mai hranitoare
6 Carnea de iepure este ideala pentru diete speciale, pentru bolile de inima, pentru dietele specifice varstnicilor, dieta cu sodiu putin, dieta pentru slabire,etc. (Rabbit production Cheek Patton Templeton).
7. Iepurele are 795 calorii. Puiul 810, Curcanul 1190, mielul 1420, vita 1440, Porcul 2050 calorii
8. Iepurii vor produce 3 kg de carne pentru aceasi cantitate de mancare si apa in timp ce o vaca va produce 0,5 kg de carne pentru aceasi cantitate de hrana si apa, sporul de crestere al iepurelui este deci de 4 ori mai mare.
9 Iepurii sunt cele mai crescute animale de pe pamant si au o carne sanatoasa.
10 In timp ce populatia lumii creste va fi mai putin pamant pentru a cultiva mancare.In aceste conditii, creterea iepurelui devine esentiala.
11 Franta este cea mai mare tara producatoare si consumatoare de carne de iepure iar in Ungaria sunt peste 10.000 de crescatori care produc iepuri pentru export in Italia.
12 Cresterea iepurilor are sansele sa devina o ocupatie deosebit de profitaibla cat de curand, deoarece carnea de iepure este ferita pana in acest moment de bolile care afecteaza celelalte animale a caror carne este consumata in mod curent (vaca, porcul). In plus, carnea de iepure este usoara, fara grasimi, alba, sanatoasa si fara colesterol, savuroasa si deosebita de toate celelalte feluri de carne pe care le consumam in mod curent. Intra in recomandarile tuturor nutritionistilor din lume

- Carnea de iepure este des utilizata pentru protejarea sanatatii oamenilor fiind introdusa adesea in dietele speciale, cum ar fi cele pentru pacientii cu boli de inima, varste inaintate, scaderea in greutate, in dietele scazute in sodiu, si altele.
- Carnea de iepure este dietetică, cu calităţi gustative deosebite, fiind recomandată şi în hrana bolnavilor, copiilor şi bătrânilor. De asemenea, poate fi folosită şi la fabricarea mezelurilor de calitate superioară. Prin fierbere, prăjire sau la grătar rămâne cu un gust excelent de culoare albă, spre deosebire de cea provenită de la iepurele de câmp, care este roşie. Randamentul la iepurii de casă este foarte ridicat, ajungând până la 65%.
- O iepuroaica care cantareste 7 - 8 kg poate produce intr-un an, prin toti urmasii sai, o cantitate de aproximativ 320 kg de carne.Asta inseamna cu mult mai multa carne decat produce o vaca sau un porc. Si sa nu uitam ca pentru a creste o vaca sunt necesare doua hectare de pasune.Iepurii sunt cele mai productive animale domestice.
- Carnea iepurilor de casă face parte din categoria produselor dietologice. Organismul omului asimilează din carnea de iepure de casă 90% de proteine, pe cînd de vită – numai 62%;
Un kilogram de carne de iepure are doar 1.600 de calorii (spre deosebire de cea de pui - 1.800 cal/kg , vitel - 1.820 , curcan – 2.500 , miel - 3.100 , vita – 3.200 , porc – 4.400.
Carnea de iepure contine 22,0 % protide, 1,0 % lipide, zero glucide si 98 – 100 calorii la 100 gr carne.

Cine sta la casa si are putin spatiu,poate creste iepuri cu costuri minime.Investim f f f putin in ei,pt ca iarba este din belsug vara.Spre toamna suplimentam cu putin porumb sau varza(mai rar).Nu ii tinem peste iarna tocmai pt a diminua costurile.Toamna ii tai si ii pun la congelator.

_________________
http://cadouri-handmade-art.blogspot.com
https://www.facebook.com/decoratiuni.made

''...chi lavora con le mani 'e un operaio,chi lavora con le mani e con la mente 'e un Artigiano,chi lavora con le mani e con la mente e con il cuore 'e un Artista!!! '' San Francesco di Assisi
avatar
Nusa
art creator 3
art creator 3

Mesaje : 11003
Data de inscriere : 21/09/2012

http://cadouri-handmade-art.blogspot.com

Sus In jos

Re: Carnea de iepure

Mesaj  Vizitato la data de 24/12/2012, 21:59

nu stiam multe din aceste informatii...dar un iepure impanat si scos de la cuptor zau n-as refuza...sunt fan de cand ma stiu. Razz

Vizitato
Vizitator


Sus In jos

Re: Carnea de iepure

Mesaj  Nusa la data de 25/12/2012, 11:17

O idee excelenta .Merita de luat in seama Very Happy

_________________
http://cadouri-handmade-art.blogspot.com
https://www.facebook.com/decoratiuni.made

''...chi lavora con le mani 'e un operaio,chi lavora con le mani e con la mente 'e un Artigiano,chi lavora con le mani e con la mente e con il cuore 'e un Artista!!! '' San Francesco di Assisi
avatar
Nusa
art creator 3
art creator 3

Mesaje : 11003
Data de inscriere : 21/09/2012

http://cadouri-handmade-art.blogspot.com

Sus In jos

Re: Carnea de iepure

Mesaj  dorulet la data de 25/12/2012, 12:14

Este excelenta carnea de iepure,intr-adevar.Iata o reteta pe care o faceam cu multa placere cand aveam si noi iepuri:
Pate de iepure
Se aleg muşchii paravertebrali lombari(de la şira spinării)şi se desprind de pe os.Restul cărnii se macină fin.Se amestecă 2/3 carne de iepure cu 1/3 carne de porc măcinată fin,se adaugă sare,piper,rom.Se pot pune şi bucăţele de slănină.Se macină fin şi 100 g slănină.Se îmbracă două tăvi de cozonac cu felii de slănină proaspătă care să treacă de marginile tăvii.Muşchiul se curăţă de pieliţe şi se căleşte 5 min.In tavă se pune jumătate din compoziţie,la mijloc se pune muşchiul învelit în slănină,se completează compoziţia şi se adună slănina să acopere totul.Se dă la cuptor în baie de aburi pt o oră,o oră şi jumătate.Se scoate din cuptor şi se acoperă tava cu o greutate de 2-3 kg şi se ţine la rece 24 ore.se scoate din tavă şi se înveleşte în folie de aluminiu.Se ţine la rece.
Sa stiti ca e grozava.Pofta buna!
avatar
dorulet
art creator 3
art creator 3

Mesaje : 4776
Data de inscriere : 21/09/2012

Sus In jos

Re: Carnea de iepure

Mesaj  Nusa la data de 25/12/2012, 12:32

Multumesc.Cred ca e tare bun.

_________________
http://cadouri-handmade-art.blogspot.com
https://www.facebook.com/decoratiuni.made

''...chi lavora con le mani 'e un operaio,chi lavora con le mani e con la mente 'e un Artigiano,chi lavora con le mani e con la mente e con il cuore 'e un Artista!!! '' San Francesco di Assisi
avatar
Nusa
art creator 3
art creator 3

Mesaje : 11003
Data de inscriere : 21/09/2012

http://cadouri-handmade-art.blogspot.com

Sus In jos

Re: Carnea de iepure

Mesaj  Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum