Ultimele subiecte
» Decoupage II - Nusa
Astazi la 07:49 Scris de dorulet

» Diverse - Catrinel
Astazi la 07:45 Scris de dorulet

» Diverse - Dorulet
9/12/2017, 10:10 Scris de Carmen

» Bijuterii - Indrani
9/12/2017, 10:09 Scris de Carmen

» Diverse - Bilexa
9/12/2017, 10:08 Scris de Carmen

» Diverse - Alexuta
4/12/2017, 10:05 Scris de anc@

» Fetru/Felt 2 - Roxi_J
13/11/2017, 22:27 Scris de elesta

» Bijuterii din cupru - Roxi _J
13/11/2017, 15:32 Scris de Roxi_J

» Crosetate ... tricotate - Nusa
11/11/2017, 09:37 Scris de Catrinel

» Scrapbooking - grafica digitala - Elesta
7/11/2017, 23:01 Scris de elesta

SPONSORUL NOSTRU
 photo 3acebd41-fdec-4cd0-8107-8ac1e218850c_zps33bd6c37.jpg

.............. photo GampGlogo-new_zpsc7135007.png  photo right-logo_zps1cca4257.jpg

DEX:
Decembrie 2017
LunMarMierJoiVinSamDum
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Calendar Calendar

forum gratuit
forum gratuit

Tomnarella handmade

Tagliatelle de casa, cu rosii cherry si spanac

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos

Tagliatelle de casa, cu rosii cherry si spanac

Mesaj  raluca la data de 10/2/2015, 16:01

Mama m-a învăţat să fac paste de casă. Reţeta e valablă pentru orice fel de paste.
Am bătut cu furculiţa 2 ouă de ţară, un praf de sare, o linguriţă de ulei de floarea soarelui şi faină cât cuprinde aşa încât să iasă o cocă puţin elastică şi o idee lipicioasă, pentru că la întins am folosit destul de multă făină, întingându-le cu sucitorul. Dacă folosiţi maşina de făcut sau întins paste, atunci coca nu ar trebui să fie lipicioasă, doar elastică, să nu fie prea tare. Am întins-o la maxim şi am tăiat-o bucăţi mai late şi lungi, să semene cât mai mult cu tagliatellele adevărate Very Happy
Am pus apa la fiert cu ulei de măsline (de la el îşi vor lua o savoare specială), sare, iar când apa fierbe, se adaugă pastele. Se mai învârte din instinct, pentru că pastele de casă nu se lipesc NICIODATĂ. Cel puţin ale mele. Smile
Între timp am pregătit dressing-ul: am prăjit un căţel de usturoi zdrobit, nu tăiat, în foarte puţin ulei de măsline, am adăugat pentru 3 minute vreo 5 rosi cherry, după ce s-au călit, am scos ustuoiul, am tăiat in 4 roşiile, am adăugat nişte sos de roşii cu busuioc marca Panzani, o mână serioasă de spanac proaspăt, tăiat, am mai lasat pe foc 2 minute iar la final am adăugat pastele scurse bine. Am mai ţinut încă un minut, am pus pe farfurii şi, la cerinţa expresă a Alexandrei, am ras puţin caşcaval. Au fost divine, pe cuvânt!!!
Aş fi adăugat busuioc proaspăt, dar n-am avut Sad  Dar lasă că îmi cultiv eu!!! Wink



_________________
"A te înfrâna, a te abține, este primul semn al civilizației lumii... Piramida s-a abținut să devină munte!" Nichita Stănescu
avatar
raluca
art creator 3
art creator 3

Mesaje : 3016
Data de inscriere : 14/05/2014

Sus In jos

Re: Tagliatelle de casa, cu rosii cherry si spanac

Mesaj  tiktakro la data de 10/2/2015, 18:33

Merge si busuioc ucat la pastele cu sos de rosii Wink Iarna prefer busuiocul uscat in locul celui de ghiveci care nu are aroma complet dezvoltata . Arata grozav si cred ca au gustat tare bine....
Si intrebare : de ce scoti usturoiul din sos ? nu le place copiilor sau .. ?
avatar
tiktakro
Admin
Admin

Mesaje : 14184
Data de inscriere : 04/07/2012

http://tiktakro.blogspot.com/

Sus In jos

Re: Tagliatelle de casa, cu rosii cherry si spanac

Mesaj  raluca la data de 10/2/2015, 21:52

Usturoiul prajit nu il las in mancare, doar cel adaugat la fiert sau cel la cuptor. Asa mi-a zis nenea Jamie Oliver sa fac si eu il respect tare http://r25.imgfast.n

_________________
"A te înfrâna, a te abține, este primul semn al civilizației lumii... Piramida s-a abținut să devină munte!" Nichita Stănescu
avatar
raluca
art creator 3
art creator 3

Mesaje : 3016
Data de inscriere : 14/05/2014

Sus In jos

Re: Tagliatelle de casa, cu rosii cherry si spanac

Mesaj  Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum