Ultimele subiecte
» Crosetate - Roxi_J
14/2/2018, 09:40 Scris de Roxi_J

» Diverse 2 - Anc@
13/2/2018, 10:16 Scris de anc@

» Fetru/Felt 2 - Roxi_J
13/2/2018, 09:47 Scris de anc@

» Crosetate ... tricotate - Nusa
4/2/2018, 08:36 Scris de dorulet

» Frivolite II - Dorulet
11/1/2018, 12:23 Scris de anc@

» Crosetate - Catrinel
4/1/2018, 08:13 Scris de jjulia

» Diverse - Dorulet
4/1/2018, 08:09 Scris de jjulia

» Crosetate - Croseta magica
1/1/2018, 20:30 Scris de Croseta Magica

» Diverse - Bilexa
31/12/2017, 09:49 Scris de bilexa

» Decoupage II - Nusa
31/12/2017, 09:12 Scris de dorulet

SPONSORUL NOSTRU
 photo 3acebd41-fdec-4cd0-8107-8ac1e218850c_zps33bd6c37.jpg

.............. photo GampGlogo-new_zpsc7135007.png  photo right-logo_zps1cca4257.jpg

DEX:
Februarie 2018
LunMarMierJoiVinSamDum
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728    

Calendar Calendar

forum gratuit
forum gratuit

Tomnarella handmade

regina prajiturilor-Cremes

In jos

regina prajiturilor-Cremes

Mesaj  Carmen la data de 8/2/2015, 18:40

Catrinel,va pun reteta aici:

Dupa mine,Cremesul este regina prajiturilor , este atat de delicioasa  incat va multumi pe deplin  papilele voastre gustative.
Reteta o am de la mama si tot de la ea am invatat sa o prepar.
       Ingrediente
pentru primul aluat:-1 pahar de faina(paharul sa aiba 300 de ml)
                                 -2 galbenusuri
                                 -putina sare
                               -smantana cata ia (cat sa se poata suci)
pentru al doilea aluat:-1 pahar de faina(300 ml)
                                    -3 linguri de untura
                                    -smantana cata ia
pentru crema :            -1 l de lapte
                                   -4 galbenusuri
                                  -zahar vanilat
                                 -o cana de zahar (300 ml)
                                -o cana de faina (folosesti aceeasi cana)

Mod de prepare
Se face primul aluat amestecandu-se toate ingredientele,apoi se face si al doilea aluat.Din primul aluat se face o foaie ,iar peste ea se aseaza al doilea aluat ,tot foaie apoi se invarteste sub forma unui cozonac.Se imparte in 2 sau 4 parti si din fiecare parte se face cate o foaie.Intindem foile la cca ½ cm grosime si le coacem deasupra tavii.Tava nu trebuie unsa cu nimic deoarece aluatul contine untura.Cocem foile la 200 de grade pana cresc si se rumenesc.
 Cu foile am terminat,vom prepara crema.
Din acel litru de lapte luam o cana de lapte pe care il amestecam cu faina,apoi adaugam  galbenusurile rand  pe  rand.Amestecam foarte bine astfel incat sa nu fie cocoloase.Restul laptelui se fierbe si se indulceste.In timp ce laptele fierbe se pune compozitia si se amesteca exact la fel ca si la budinca.Continuam sa fierbem crema pana se ingroasa,avem grija sa nu fie focul prea mare .Cand crema se reaceste se pune intre cele 2 foi si se pudreaza cu zahar.
  Pe blogul meu o sa gasiti si fotografii ajutatoare.

_________________
Alina


casuta mea
avatar
Carmen
art creator 3
art creator 3

Mesaje : 1594
Data de inscriere : 27/06/2013

http://www.miculaiciuc-carmenita.blogspot.ro/

Sus In jos

Re: regina prajiturilor-Cremes

Mesaj  Vizitator la data de 8/2/2015, 18:54

http://www.miculaiciuc-carmenita.blogspot.ro/ Super cu poze ajutatoare!
Nu ai zis la ingredientele cremei de faina si apoi zici de ea la modul de preparare. Cata faina pentru crema? Untura merge inlocuita cu ceva?

Vizitator
Vizitator


Sus In jos

Re: regina prajiturilor-Cremes

Mesaj  Carmen la data de 8/2/2015, 18:57

Multumesc,Catrinel,am omis ....o cana de faina ,folosesti aceeasi cana,modific acum:).
Nu stiu ce sa zic,poate unt sau margarina,dar cu siguranta nu va mai iesi asa si poate trebuie o cantitate mai mare.
Merita incercata si se prepara extrem de repede.

_________________
Alina


casuta mea
avatar
Carmen
art creator 3
art creator 3

Mesaje : 1594
Data de inscriere : 27/06/2013

http://www.miculaiciuc-carmenita.blogspot.ro/

Sus In jos

Re: regina prajiturilor-Cremes

Mesaj  Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum