Ultimele subiecte
» Decoupage II - Nusa
Astazi la 11:33 Scris de indrani

» Bijuterii - Indrani
Astazi la 11:23 Scris de indrani

» Diverse - Bilexa
Astazi la 10:52 Scris de Catrinel

» Diverse - Dorulet
Astazi la 10:49 Scris de Catrinel

» Diverse 2 - Anc@
Astazi la 10:47 Scris de Catrinel

» Diverse - Catrinel
Astazi la 10:41 Scris de Catrinel

» Diverse - Alexuta
4/12/2017, 10:05 Scris de anc@

» Fetru/Felt 2 - Roxi_J
13/11/2017, 22:27 Scris de elesta

» Bijuterii din cupru - Roxi _J
13/11/2017, 15:32 Scris de Roxi_J

» Crosetate ... tricotate - Nusa
11/11/2017, 09:37 Scris de Catrinel

SPONSORUL NOSTRU
 photo 3acebd41-fdec-4cd0-8107-8ac1e218850c_zps33bd6c37.jpg

.............. photo GampGlogo-new_zpsc7135007.png  photo right-logo_zps1cca4257.jpg

DEX:
Decembrie 2017
LunMarMierJoiVinSamDum
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Calendar Calendar

forum gratuit
forum gratuit

Tomnarella handmade

Prajitura copilariei mele - Alba ca zapada

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos

Prajitura copilariei mele - Alba ca zapada

Mesaj  raluca la data de 16/1/2015, 01:38

La răscrucea dintre ani (2014 si 2015), am făcut celebra "Albă ca zăpada", o prăjitură nelipsită la noi de Revelion sau Crăciun, atunci când eram mici. Răcoroasă, plină de savoare (şi de calorii Very Happy ), îmi va aduce mereu cu drag aminte de mama mea. Care, de altfel, mi-a şi dat reţeta perfectă.

Prima dată se face crema.

Ingredientele pentru cremă:
+ 3 linguri cu vârf cu făină
+ 1/2 l de lapte
+3 linguri cu zahăr
+un praf de sare
+1 pachet de 200 gr de unt
+o ceşcută de zahăr pudră
+zeama de la o 1/2 sau 1 lămâie-după gust şi mărimea lămâii

Prepararea cremei
Se amestecă zahărul cu un praf de sare şi făina, se pun într-un vas pe foc, se picură puţin câte puţin lapte, amestecând continuu, să nu se prindă şi să nu se formeze cocoloaşe. Se fierbe până se îngroaşă bine, apoi se dă la răcit. Untul se freacă spumă cu o cantitate de zahăr cât o ceşcuţă de 100 de gr de cafea; eu l-am făcut cu mixerul. Apoi se amestecă cele 2: crema şi untul, apoi se adaugă zeama de lămâie şi se amestecă din nou, de preferat cu mixerul, să iasă cât mai fină crema. Se dă din nou la rece.

Acum se fac foile.

Ingredientele pentru foi:
+3 ouă întregi
+7 linguri de zahăr
+7 linguri de ulei
+7 linguri de lapte calduţ
+1 lingura de Amoniu pentru prăjituri, stins în alte 3 linguri de lapte opărit
+coajă sau esenţă de lămâie
+făină cât cuprinde pentru a obţine o cocă elastică

Prepararea foilor
Se amestecă cu un tel sau cu mixerul cele 3 ouă cu zahărul, uleiul şi aromele, apoi se adauga laptele. Amoniul stins în cele 3 linguri de lapte fierbinte se pune deasupra, apoi se presară făină şi se amestecă, respectiv frământă până când coca devine elastică, nu foarte tare. Se lasă la odihnit (eu am dat aluatul pe geam, la rece) cam 1/2 de oră, apoi se împarte aluatul în 3 sau 4 (depinde de mărimea tăvii pe care se coc) şi se întinde bine fiecare foaie, se înţeapă cu furculiţa din loc în loc pentru a nu se umfla foaia la copt; se coc la foc mic, pe fundul unei tăvi, acoperită în prealabil cu hârtie de copt. Se scot, se răcesc şi se pune crema între foi. La sfârşit, se împachetează prăjitura în folie de aluminiu sau de plastic, se pune într-o tavă, iar peste ea se pune un tocător sau o carte mare şi grea, cu prinţese :lol: Dupa aproximativ o zi de stat aşa, la presat la rece, se taie romburi şi se presară deasupra zahăr pudră. Se servesc musafirii sau nu http://www.planetsmi , dar se mănâncă doar cu gândul la dieta de după sărbători.

Eu şi mama vă urăm Spor la prăjiturit şi Poftă bună!!!
avatar
raluca
art creator 3
art creator 3

Mesaje : 3016
Data de inscriere : 14/05/2014

Sus In jos

Re: Prajitura copilariei mele - Alba ca zapada

Mesaj  Vizitator la data de 16/1/2015, 07:19

E prajitura mea preferata dintotdeauna. Era singura prajitura de casa pe care o mancam. E gustoasa si arata foarte bine.

Vizitator
Vizitator


Sus In jos

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum